Om projektet

Tiltrækning og fastholdelse af kvalificeret arbejdskraft er et tema der beskæftiger mange virksomheder i den dansk-tyske grænseregion. Konkurrencen om de kloge hænder og hoveder er intensiveret og virksomhederne kæmper for at finde medarbejdere med de rigtige kompetencer.

Grænsealliance hjælper virksomheder i den dansk-tyske region med kvalificeret arbejdskraft

For i fællesskab at understøtte grænseregionens dansk-tyske virksomheder i jagten på de kloge hænder og hoveder, er vi 6 erhvervsserviceaktører fra Syddanmark og Slesvig-Holsten der har indgået en unik alliance, der binder os sammen i projekt ’Knowledge2Employment’ som løber til midten af 2015.

Nyuddannede og virksomheder skal finde hinanden

Med udgangspunkt i grænseregionens virksomheders behov udarbejder vi ’best practice’ eksempler og praktiske værktøjer, som skal hjælpe vores virksomheder med at tiltrække den arbejdskraft, de mangler.

Værktøjerne vil i løbet af projektperioden blive tilgængelige online. 

Som virksomhed vil man få inspiration til, hvordan man kan præsentere virksomheden overfor studerende og nyuddannede, og hvor man kan slå ledige stillinger op.

Vi tilbyder igennem K2E projektet studerende og nyuddannede muligheden for at opdage de jobmuligheder, der er i den dansk-tyske grænseregion.

Om projekt Knowledge2Employment

Projektet „Knowledge2Employment“ fokuserer målrettet på at afdække, udvikle og etablere aktiviteter og redskaber, der styrker:

  • Mindre virksomheders rekruttering af kompetencer og højtuddannede
  • Arbejdskraftens – særligt unges og højtuddannedes, viden om  grænseregionens små og mellemstore virksomheder, samt synliggørelse af job- og karrieremuligheder

Projektet er et handlingsorienteret projekt med særligt fokus på samarbejde mellem studerende/dimittender og små og mellemstore virksomheder i landdistrikterne.

Download vores Knowledge2Employment informationsark

 

Projekt Knowledge2Employment er medfinansieret af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling (ERFU) gennem EU-programmet Interreg 4A.

Seneste nyheder

Konferencen d. 24. marts som skulle markere afslutningen af projekt...

Læs mere

Dansk-Tysk regionalkonference

Du er inviteret til:


Fagligt kvalificeret...

Læs mere