Når ét nyt job bliver til to

Når et job bliver besat i din virksomhed, så hører der tit en partner med i pakken, som ikke har et job i samme kommune, som din virksomhed ligger i.

Det kan være problematisk for en familie at få hverdagen til at gå op i en højere enhed når den ene eller begge parter skal pendle langt hver dag, eller der kun er én indkomst i familien.

Både Aabenraa, Tønder og Esbjerg kommune i projekt Knowledge2Employment har partnerjob-initiativer, som skal hjælpe de lokale virksomheder med at fastholde deres nyligt tiltrukne arbejdskraft.

 

Aabenraa - PartnerJobmatch

Business Aabenraa, Aabenraa Kommune, Aabenraa Erhvervsforening og det lokale erhvervsliv ønsker at give jobtilflyttere den bedst mulige start som nytilflyttere i området.

Derfor tilbyder de at formidle CV og kompetencer for partneren, der intet job har, til de 500 virksomheder i Aabenraa Erhvervsforening via det elektroniske nyhedsbrev fra sekretariatet Business Aabenraa.

CV'et sendes også direkte til den HR-ansvarlige i det lokale erhvervslivs største virksomheder samt deles på Business Aabenraas hjemmeside www.businessaabenraa.com og på deres facebookside.

Du kan se Partner Jobmatch folderen til virksomhederne her

Målet med Partner Jobmatch er at hjælpe og understøtte virksomheder i Aabenraa kommune med at rekruttere og fastholde kvalificeret arbejdskraft.


Job til 2 i Tønder

I Tønder findes netværket "Job til 2" - et samarbejde, hvor både private og offentlige virksomheder hjælper hinanden med at ansætte ægtefæller eller kærester til nye medarbejdere, som flytter til området.

Gevinsten for virksomheder i netværkssamarbejdet "Job til 2":

  • Det bliver lettere for virksomheder i hele området at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft

  • nye medarbejdere, som flytter til området, får en bedre start og oplever en god velkomst

  • samarbejdet og netværk mellem virksomhederne i kommunen udbygges

  • vækst og udviklingsmulighederne for din virksomhed og for området som helhed styrkes


I praksis fungerer netværket på den måde, at når en af de deltagende virksomheder har fået en ny medarbejder hvis kæreste eller ægtefælle mangler arbejde, kontakter man Tønder Kommunes erhvervsafdeling. Herefter tages fra Erhvervsafdelingen kontakt til de øvrige virksomheder i netværket for at høre, om de skulle have brug for arbejdskraft med netop de kvalifikationer og kompetencer ægtefællen eller kæresten er i besiddelse af.

Læs mere om Job til 2 i Tønder 

Partnerjob i Esbjerg- Jobsparring til partnere

I Esbjerg tilbyder 'Tilflytterservice' individuelle interview med den jobsøgende partner, for at hjælpe dem med jobsøgning i området. Desuden hjælper 'Tilflytterservice med at:

  • Formidle CV og profil til deres erhvervsnetværk

  • Give den jobsøgende partner tips til lokale netværk og muligheder

  • Give jobsøgeren feedback på deres CV

Tilbuddet gælder kun hvis parret er flyttet fysisk til Esbjerg pga. arbejde. Den jobsøgende partner kan tilmelde sig Jobsparring i en kontaktformular som modtages af Tilflytterservice i Esbjerg.


Læs også Esbjergs folder Ansætter du tilflyttere?

Seneste nyheder

Konferencen d. 24. marts som skulle markere afslutningen af projekt...

Læs mere

Dansk-Tysk regionalkonference

Du er inviteret til:


Fagligt kvalificeret...

Læs mere