Tilflytternetværk

Aabenraa-, Tønder- og Esbjergpartnerne i Knowledge2Employment kan alle fremvise eksempler på tilflytternetværk. Nogle er hovedsagligt for udenlandske tilflyttere og andre for både danske og udenlandske tilflyttere, men alle netværkene har det tilfælles at hovedformålet er, at få tilflytterne til at falde til.

Et spændende job er ofte årsagen til, at man flytter til et nyt sted - men bl.a. manglen på sociale relationer kan være grunden til, at man flytter væk igen. Tanken bag et tilflytternetværk er, at byde de nyansatte tilflyttere velkommen og bidrage til, at de falder godt til.

Med et sådant netværk kan man understøtte virksomhedernes rekruttering og fastholdelse af kvalificeret arbejdskraft.

 

Brug netværket i din rekrutteringsfase


Du kan bruge sådanne netværk som led i din rekruttering og ansættelse af medarbejdere.
Hvornår man er ”nyansat” er op til den enkelte virksomhed at vurdere. Det kan både være personer, der har været ansat i virksomheden i et par år og personer, der lige er ansat. Det vigtige er, at de har lyst til at udvide deres sociale netværk i dit lokalområde.

 

Ny i By Aabenraa


Business Aabenraa har i samarbejde med Aabenraa Kommune oprettet netværket ’Ny i by – netværk for jobtilflyttere’ for nyansatte tilflyttere.

Netværket drives af fem personer, der alle er tilflyttere.

Netværket mødes to gange om måneden, hvor tovholderne tilstræber at gøre opmærksom på de mange forskellige muligheder inden for kultur og fritid i området. Datoerne for arrangementerne slåes op i ’Ny i By- Facebookgruppen’ som man kan tilmelde sig efter at man har udfyldt tilmeldingsformularen på Business Aabenraa’s hjemmeside.

Business Aabenraa distribuerer foldere om netværket til interesserede virksomheder, som tilflytterne ved deres ansættelse kan få udleveret. I folderen står der hvordan de kan tilmelde sig netværket. Se Ny i By folderen her
Seneste nyheder

Konferencen d. 24. marts som skulle markere afslutningen af projekt...

Læs mere

Dansk-Tysk regionalkonference

Du er inviteret til:


Fagligt kvalificeret...

Læs mere